Νέα

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΙΔΩΝ

Η εμμονή της κοινωνίας με τις πυκνές, έντονες βλεφαρίδες πηγάζει από την αρχαία Αίγυπτο όπου οι γυναίκες επιστράτευαν φυτικές βαφές και χειροποίητα πινέλα για το πολυπόθητο bold and beautiful look. Οι πρώτες απόπειρες για eyelash extensions καταγράφτηκαν στις αρχές του 1800, όπου οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν κόλλα για να σταθεροποιήσουν ψεύτικες βλεφαρίδες πάνω στις δικές τους. Σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να έχουμε τις βλεφαρίδες που ονειρευόμαστε όπως ο ορός RevitaLash® Advanced για πιο ελκυστικές, δυνατές βλεφαρίδες ή τα lash extensions για πιο δραματικό αποτέλεσμα. Μπορεί να έχει περάσει η εποχή της αρχαίας Αιγύπτου, ωστόσο η φυσιολογία (ο κύκλος ζωής) των βλεφαρίδων παραμένει σταθερός ανά τους αιώνες.

Κάθε άνθρωπος έχει περίπου 150-200 φυσικές βλεφαρίδες σε κάθε άνω βλέφαρο και  75-100 σε κάθε κάτω βλέφαρο. Παρότι σε καθένα από μας διαφέρει η πυκνότητα, το μήκος και η χρωστική των βλεφαρίδων, οι βλεφαρίδες όλων μας περνάνε από  ένα κύκλο ζωής που αποτελείται από 3 στάδια: Αναγενές, Καταγενές και Τελογενές.

ΤΟ ΑΝΑΓΕΝΕΣ ΣΤΑΔΙΟ (ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ)

Κατά το αναγενές στάδιο που διαρκεί 30-45 μέρες, οι βλεφαρίδες  αναπτύσσονται. Περίπου το 40% των βλεφαρίδων μας βρίσκεται συνήθως στην αναγενή φάση.  Κάθε βλεφαρίδα μεγαλώνει μέχρι ένα σημείο και σταματάει.

ΤΟ ΚΑΤΑΓΕΝΕΣ ΣΤΑΔΙΟ (ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ)

Κατά τη δεύτερη φάση του κύκλου, οι βλεφαρίδες έχουν φτάσει στο επιθυμητό μήκος , η ανάπτυξη σταματά και ο τριχικός θύλακας συρρικνώνεται. Αυτή η φάση διαρκεί περίπου 2-3 εβδομάδες. Σε περίπτωση που μια βλεφαρίδα πέσει ενώ βρίσκεται σε αυτό το στάδιο δε θα ξαναφυτρώσει πριν ολοκληρωθεί και το τρίτο ή τελογενές στάδιο.

ΤΟ ΤΕΛΟΓΕΝΕΣ ΣΤΑΔΙΟ (ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ)

Η περίοδος αδράνειας ή απόπτωσης είναι γνωστή ως η τελογενές στάδιο το οποίο διαρκεί 3-4 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου νέες βλεφαρίδες γεννιούνται στους θύλακες και σπρώχνουν τις παλιές βλεφαρίδες για να πέσουν. Μην ανησυχείτε λοιπόν όταν πέφτουν μερικές βλεφαρίδες, σκεφτείτε ότι δημιουργούν χώρο για το «νέο αίμα»! Κάθε βλεφαρίδα ακολουθεί τον δικό της κύκλο κάθε φορά οπότε είναι φυσιολογικό να χάνουμε καθημερινά μερικές βλεφαρίδες.

Ο κύκλος ζωής των βλεφαρίδων ολοκληρώνεται σε 3 μήνες.

Προκειμένου να διατηρείτε τις βλεφαρίδες σας σε άψογη κατάσταση προτείνουμε τις εξής πρακτικές:

  • Φροντίστε να καθαρίζετε καθημερινά τις βλεφαρίδες σας
  • Αποφύγετε την αδιάβροχη μάσκαρα
  • Χρησιμοποιήστε ορό θρέψης βλεφαρίδων
  • Μην ταλαιπωρείτε τις βλεφαρίδες σας και μη τους φέρεστε βάναυσα

Είστε έτοιμοι να αποκτήσετε τις βλεφαρίδες των ονείρων σας; Αγοράστε εδώ τα αγαπημένα πας προϊόντα για ακαταμάχητες βλεφαρίδες:

SHOP NOW

SHOP NOW

SHOP NOW