Νέα

Πώς να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας τόσο αποστειρωμένο όσο τα χέρια σας.

 

 

Τους τελευταίους δύο μήνες μάθαμε για τη σημασία της καθαριότητας. Αν και πολλοί από εμάς πιθανότατα θεωρούσαμε τους εαυτούς μας αρκετά αποστειρωμένους, οι περισσότεροι  δεν απολυμαίναμε τα κουτιά του Amazon κατά την παράδοσή τους ή το καθάρισμα των σπιτιών μας διεξοδικά και πολλές φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, η απολύμανση δεν πρέπει να σταματά στα χέρια σας, αλλά να συνεχίζεται στο σπίτι σας ή ακόμα και στο παντοπωλείο σας. Τα πινέλα μακιγιάζ των καλλυντικών σας συχνά παραβλέπονται, αλλά θα εκπλαγείτε (και πιθανότατα αηδιάσετε) αν μάθετε πόσα βακτήρια αναπτύσσονται σε αυτές τις επιφάνειες. Παρακάτω, μοιραζόμαστε μερικές από τις αγαπημένες μας συμβουλές για το πώς να διατηρείτε το μακιγιάζ σας τόσο αποστειρωμένο όσο τα χέρια σας.

Καθαρισμός Πινέλων
Ένας συχνά παραμελημένος, αλλά εξαιρετικά σημαντικός κανόνας για σωστή υγιεινή είναι να πλένετε τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ σας. Οι δερματολόγοι συνιστούν να πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα τα πινέλα του μακιγιάζ. Οι τακτικοί καθαρισμοί δεν εμποδίζουν μόνο τη συσσώρευση βακτηρίων (που οδηγεί σε έξαρση ακμής), αλλά επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των πινέλων σας, διατηρούν το μακιγιάζ σας αποστειρωμένο και συντελούν στην καλύτερη εφαρμογή του. Υπάρχουν δεκάδες καθαριστικά ειδικά κατασκευασμένα για πινέλα, αλλά το σαπούνι καθαρισμού προσώπου ή των πιάτων σας, όπως αυτό της κυρίας Meyers Clean Day Dish Soap, λειτουργούν εξίσου καλά! Ας μην ξεχνάμε επίσης εργαλεία όπως τα τσιμπιδάκια και τα ψαλίδια γυρίσματος βλεφαρίδων – χρησιμοποιήστε ισοπροπυλική αλκοόλη για να τα καθαρίζετε κάθε μήνα.

Πότε πετάμε το μακιγιάζ μας.
Μήπως έχετε αυτό το τριετές κραγιόν που χρησιμοποιείτε μόνο για ειδικές περιπτώσεις; Ώρα να το πετάξουμε! Όλα τα προϊόντα έχουν το εικονίδιο ΠΜΑ στο πίσω μέρος ή στο κάτω μέρος της συσκευασίας τους, που σημαίνει Περίοδος Μετά το Άνοιγμα και είναι ένας οδηγός για το πόσο καιρό μπορείτε να διατηρήσετε το εκάστοτε προϊόν  στο ράφι σας. Το εικονίδιο ΠΜΑ μοιάζει με ανοιχτό βάζο και  έχει έναν αριθμό με το γράμμα M δίπλα του – 6M ισούται με 6 μήνες, 12M ισούται με 12 μήνες και ούτω καθεξής. Ωστόσο, κατά κανόνα, εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε ένα προϊόν, ίσως είναι καιρός να το πετάξετε!

Σωστή αποθήκευση
Αφού εφαρμόσετε το μακιγιάζ ή ολοκληρώσετε την ρουτίνα ομορφιάς σας, φροντίστε να κλείνετε καλά τα μπουκαλάκια και τα δοχεία τους. Ποτέ μην αφήνετε τα καπάκια των προϊόντων χαλαρά ή ανοιχτά, καθώς μπορούν να επιτρέψουν την είσοδο βακτηρίων. Είναι επίσης καλύτερο να φυλάσσεται το μακιγιάζ σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς τα βακτήρια συχνά αναπτύσσονται σε πιο θερμά περιβάλλοντα. Εάν είναι απαραίτητο, αποθηκεύστε τα προϊόντα στο ψυγείο για να διατηρήσετε την αποστείρωση τους και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

Μην μοιράζεστε τα προϊόντα μακιγιάζ σας.
Καταλαβαίνουμε ότι είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε την αγαπημένη νέα μάσκαρα της καλύτερής σας φίλης, αλλά καλύτερο είναι να το αποφύγετε. Η κοινή χρήση προϊόντων μακιγιάζ μπορεί να φαίνεται ακίνδυνη, αλλά είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να αποκτήσετε κάποια σοβαρά ιατρικά προβλήματα.

Είστε έτοιμοι να αγοράσετε νέο μακιγιάζ;

Αγοράστε τα αγαπημένα μας παρακάτω!

 

SHOP NOW 

 

SHOP NOW

 

SHOP NOW