Νέα

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ

Τα γεμάτα, πλούσια φρύδια θεωρούνται, τα τελευταία χρόνια, συνώνυμα με τη φυσική ομορφιά, και η αγορά έχει κατακλυστεί από προϊόντα και υπηρεσίες που υπόσχονται να μας τα χαρίσουν. Μολύβια, σκιές και τζελ, εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως microblading, βαφή και brow lamination (αλλιώς πλαστικοποίηση), οι επιλογές που μας βοηθούν να επιτύχουμε τα φρύδια που ονειρευόμαστε, κάποιες φορές μοιάζουν υπερβολικές και χρονοβόρες – ειδικά αν μιλάμε για φρύδια που εξασθενούν και λεπταίνουν. Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να καλύψουμε το πρόβλημα, μερικές φορές είναι καλύτερο να ανακαλύπτουμε και να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στην πηγή του. Αυτοί εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους τα φρύδια σας μπορεί να έχουν την τάση να αραιώνουν:

1. ΗΛΙΚΙΑ
Όπως το δέρμα μας και οι τρίχες στο κεφάλι μας, έτσι και τα φρύδια μας, καθώς περνούν τα χρόνια, υποβάλλονται σε αλλαγές. Οι τρίχες των φρυδιών μπορεί να γίνουν σκληρές και απείθαρχες, γκρι ή λευκές, δίνοντας την εντύπωση των λιγότερο σχηματισμένων φρυδιών. Επίσης, με τα χρόνια μπορεί να χάνουν την πυκνότητά τους και να γίνονται πιο λεπτές, με αποτέλεσμα τα φρύδια να δείχνουν αραιά. Ίσως ανακαλύψετε ότι ένα μολύβι φρυδιών ή ένα τζελ μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε την όψη των πλούσιων και καλοσχηματισμένων φρυδιών που κάποτε είχατε φυσικά.

2. ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Η τριχόπτωση είναι ένα κλασικό σύμπτωμα διαταραχής του θυροειδούς, επιλόχειας φάσης ή εμμηνόπαυσης. Εάν υποψιάζεστε ότι η δική σας τριχόπτωση μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιας από αυτές τις ορμονικές αλλαγές, συζητήστε το με τον γιατρό ή τον δερματολόγο σας.

3. ΣΤΡΕΣ
Σας αγχώνει η αραίωση των φρυδιών σας; Απολύτως κατανοητό. Δυστυχώς, το υπερβολικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε έναν τύπο απώλειας μαλλιών που ονομάζεται τελογενής τριχόπτωση, μία κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει περιοχές του τριχωτού όπως τα φρύδια και τα μαλλιά μας. Τα καλά νέα είναι ότι η απώλεια μαλλιών που σχετίζεται με το άγχος είναι συνήθως προσωρινή. Η αντιμετώπιση της βασικής αιτίας που σας προκαλεί άγχος, είναι το σημαντικό πρώτο βήμα για να αισθάνεστε (και να φαίνεστε) καλύτερα.

4. ΕΛΛΙΠΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Παράλληλα με το ψυχολογικό στρες, οι διατροφικές στερήσεις – όπως η έλλειψη σε πρωτεΐνη, σίδηρο, βιοτίνη και ορισμένες βιταμίνες – μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην τελογενή τριχόπτωση. Μια ισορροπημένη διατροφή, καθημερινή λήψη πολυβιταμινών ή συμπληρωμάτων διατροφής που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, μπορούν να βοηθήσουν.

5. ΓΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑ
Η αραίωση των φρυδιών και η απώλεια μαλλιών μπορεί να συνδέονται με τη γυροειδή αλωπεκία, μια αυτοάνοση πάθηση κατά την οποία το σώμα επιτίθεται, λανθασμένα, στους θύλακες των τριχών. Εάν πιστεύετε ότι η δική σας τριχόπτωση θα μπορούσε να είναι στην πραγματικότητα μία τέτοιου είδους αλωπεκία (τα πρώτα σημάδια περιλαμβάνουν ξαφνική εμφάνιση τριχόπτωσης και τριχόπτωση κατά τμήματα), ίσως μια επίσκεψη στον γιατρό σας να επιβάλλεται.

6. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
Η συχνή αποτρίχωση με τσιμπιδάκι, αποτρίχωση με κερί και βαφή μπορεί να προκαλέσουν τραύμα στους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα αυτοί να αδρανήσουν. Πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε αυτή τη φθορά; Με περιποίηση ανά πιο αραιά χρονικά διαστήματα, και ιδανικά από επαγγελματίες.

Συνοψίζοντας, τα αραιωμένα φρύδια είναι ένα πρόβλημα που μπορεί εύκολα να αποδοθεί σε μια ποικιλία καταστάσεων. Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε σε εγρήγορση σχετικά με την ψυχική και σωματική μας υγεία, και είναι επίσης σημαντικό να εφαρμόζουμε, παράλληλα, μια ρουτίνα που θα υποστηρίζει την υγεία των φρυδιών. Φροντίζοντας να αφαιρούμε κάθε βράδυ το μακιγιάζ μας, να μην υπερβάλλουμε με το τσιμπιδάκι, και να εμπιστευόμαστε τη χρήση θρεπτικών συστατικών, μπορεί να κάνουμε θαύματα για τη συνολική εικόνα των φρυδιών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *