Νέα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ, ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ!

Όσον αφορά τις βλεφαρίδες, ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου;

Οι βλεφαρίδες έχουν την ίδια ποιότητα με τα μαλλιά; Καλή ερώτηση!

Επειδή βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, θα νομίζατε ότι η απάντηση είναι απλή. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει αρκετή έρευνα σχετικά με τη σύγκριση των βλεφαρίδων και των μαλλιών.

Φαίνεται λογικό ότι οι τρίχες είναι τρίχες, σωστά;

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 

Σε άρθρο του 2018 του Journal of Optometry  (Τόμος 11, Τεύχος 4), με τίτλο

The eyelash follicle features and anomalies: A review

οι συγγραφείς Sarah Aumond και Etty Bitton ζύγισαν τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των βλεφαρίδων και των ανθρώπινων μαλλιών. Ο στόχος τους ήταν να ‘’βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης των επαγγελματιών  στις ανωμαλίες των βλεφαρίδων.’’

Τα ευρήματά τους μπορεί να σας καταπλήξουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΙΔΩΝ ΣΑΣ;

Απάντηση: Η προστασία και διατήρηση της υγείας της άκρης των βλεφάρων.

Εντάξει, μπορεί να γνωρίζατε ήδη την απάντηση, ωστόσο οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι βλεφαρίδες βρίσκονται εκεί για να προστατεύουν ολόκληρο το κινητό βλέφαρο (ώστε να συγκρατεί οτιδήποτε θα έμπαινε μέσα στο μάτι). Παρότι όντως αυτή είναι μια από τις ιδιότητες των βλεφαρίδων, λειτουργεί μόνο όταν οι βλεφαρίδες σας βρίσκονται σε συγκεκριμένο, βέλτιστο μήκος.

Ένα ακόμη δεδομένο είναι πως οι βλεφαρίδες όπως και τα μαλλιά, είναι ευαίσθητες στο εξωτερικό  περιβάλλον, σε ορισμένα φάρμακα και σε πολλά καλλυντικά.

‘’Δεδομένου ότι οι βλεφαρίδες αποτελούν εμπόδιο μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού περιβάλλοντος του ματιού, είναι απίστευτα ευαίσθητες σε μια ποικιλία απειλών και ερεθιστικών.’’ Συμπέρασμα: φροντίστε τις βλεφαρίδες σας … είναι κάτι περισσότερο από απλά εξαρτήματα ομορφιάς!

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΣΕΣ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ;

Απάντηση: Το κάτω βλέφαρο έχει 75-80 (σε τρεις ή τέσσερις σειρές, ποιος το φανταζόταν;). Το άνω βλέφαρο έχει 90-160 σε πέντε ή έξι σειρές.

Ενώ οι βλεφαρίδες και τα μαλλιά έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, οι θύλακες των βλεφαρίδων διαφέρουν από τους θύλακες των μαλλιών. Για παράδειγμα, το δέρμα που περιβάλλει τους θύλακες των μαλλιών αποτελείται από τρία στρώματα (επιδερμίδα, χόριο, υπόδερμα). Το δέρμα των βλεφάρων αποτελείται από μόνο δύο στρώματα (επιδερμίδα και χόριο). Απαιτείτε περισσότερη μελέτη για την κατανόηση της φυσιολογίας τους, αλλά το προφανές γεγονός είναι ότι οι τρίχες των βλεφαρίδων είναι πάντα κοντύτερες από τις τρίχες των μαλλιών!

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ;

Απάντηση: ναι και όχι. Όλες οι βλεφαρίδες  είναι κυρτές, ανεξάρτητα από την εθνικότητα. Η ποσότητα της καμπυλότητας ωστόσο  διαφέρει ανά άτομο. Αυτά που οι επιστήμονες αποκαλούν “lift up” και ΄΄καμπυλότητα’’ είναι πιο έντονα στους Καυκάσιους σε σύγκριση με τους Ασιάτες.

Ενώ τα μαλλιά γίνονται γκρίζα και μετά λευκά, οι βλεφαρίδες σπάνια γίνονται λευκές και γίνονται μόνο ‘’γκρίζες’’ σε πολύ προχωρημένη ηλικία, ανεξαρτήτως εθνικότητας,

Μιλώντας για γήρανση, οι βλεφαρίδες χάνουν το μήκος, το πάχος και το χρώμα τους  με την ηλικία. Οι γυναίκες το γνωρίζουν αυτό, αλλά τώρα υπάρχουν και μελέτες που επιβεβαιώνουν αυτά τα δεδομένα.

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

Πως επηρεάζουν οι καλλυντικές θεραπείες τις βλεφαρίδες μας; Σύμφωνα με τους Aumond και Bitton, μία ανασκόπηση της βιβλιογραφίας έδειξε ότι η κόλλα που χρησιμοποιείται κατά την τοποθέτηση ψεύτικων βλεφαρίδων συνδέεται με επιπλοκές όπως ηκερατοεπιπεφυκίτιδα (φλεγμονή του κερατοειδούς και του επιπεφυκότα). Τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση αυτής της κόλλας μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή των ματιών. Οι ατμοί που χρησιμοποιούνται για τη διάλυση της κόλλας ‘’έχουν αναφερθεί ως ερεθιστικοί για τους οφθαλμούς.’’

Ο χρωματισμός των βλεφαρίδων μπορεί να ‘’προκαλέσει’’ αλλεργική αντίδραση και δερματίτιδα εξ επαφής.

Όσον αφορά τη μάσκαρα, η συχνή χρήση της μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές της επιδερμίδας της θήκης στο εσωτερικό των βλεφαρίδων. Η μακροχρόνια χρήση μάσκαρας μπορεί να οδηγήσει σε milphosis – απώλεια των βλεφαρίδων (και των φρυδιών, επίσης). Για τους παραπάνω λόγους, οι γυναίκες οφείλουν  ‘’να ενημερώνονται για την σωστή εφαρμογή, αφαίρεση, διάρκεια ζωής και τις σχετικές προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν όταν χρησιμοποιούν κάποια μάσκαρα.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ;

Τα extensions βλεφαρίδων, οι κόλλες, τα χημικά αφαίρεσης, οι μάσκαρες – οτιδήποτε χρησιμοποιείτε γύρω από τα μάτια πρέπει να ελέγχονται σχετικά με το πόσο καλά αποδίδουν αλλά παράλληλα ΚΑΙ για την ασφάλεια των συστατικών τους.

Τα προϊόντα Revitalash Cosmetics είναι είτε σχεδιασμένα από ιατρό είτε κατασκευασμένα υπό επίβλεψη ιατρού, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα εμπιστευτείτε γιατί είναι ασφαλή. Είναι απαλλαγμένα cruelty-free, vegan ,, χωρίς φθαλικές ενώσεις, parabens ή αρώματα. Είναι οφθαλμολογικά και δερματολογικά ελεγμένα και υποαλλεργικά.

Με απλά λόγια:Τα Revitalash Cosmetics αποτελούν το Gold Standard για τις βλεφαρίδες και τα φρύδια.